Loader

Καλαμαράκια πικάντικα με ούζο

2013-07-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  


1κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και πλυμένα
Λάδι
Αλατοπίπερο
4φρέσκα κρεμμύδια
Ξύσμα και χυμό λεμονιού
1σφηνάκι ούζο
1/2κ.γλ.κόλιανδρο κοπανισμένο
1/2κ.γλ.κάρδαμο κοπανισμένο
1καυτερή πιπεριά ψιλ/νη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε ζωηρά να μην κολλήσουν. Σβήνουμε με το ούζο και το χυμό λεμονιού και μόλις απορροφηθεί λίγο το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού,την καυτερή πιπεριά και τα μπαχαρικά. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και σιγοψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να μείνουν με το λαδάκι τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.