Loader

Καλαμαράκια κοκκινιστά με ελιές

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(4 / 5)

4 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

 

Συστατικά  

600γρ.καλαμαράκια καθαρισμένα καλά
2κ.σ. κάππαρη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ.χυμός ντομάτας
1/2φλ.κόκκινο κρασί
1φλ.του καφέ ελαιόλαδο
15 ελιές χωρίς κουκούτσι
1κ.σ. ρίγανη
Πιπέρι, λίγο αλάτι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζω το λάδι σε κατσαρολάκι και σωτάρω εκεί το κρεμμύδι . Σβήνω με το κρασί και ρίχνω τις ελιές και την κάππαρη, καθώς και τη σάλτσα. Πασπαλίζω με το πιπέρι και συμπληρώνω ένα ποτηράκι νερό. Αφήνω να πάρει μια βράση και ρίχνω τα καλαμαράκια μου. Σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 30-35 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζω με τη ρίγανη και σερβίρω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *