Loader

Κέικ μερέντα μπανάνα χωρίς αλεύρι

2016-11-03
banmer-1banmer-3banmer-4banmer-6banmer-7
  • Ποσότητα 10-12 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 50λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

4 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

3/11/16

Κέικ μερέντα μπανάνα χωρίς αλεύρι και θα γίνεται η αγαπημένη όλων όσων το δοκιμάσουν. Υγρό, πλούσιο και αφράτο, χωρίς να αναφέρω, πόσο εύκολο είναι να το ετοιμάσετε. Κάτι με έχει πιάσει τελευταία με τις μπανάνες, σε διάφορους συνδυασμούς γλυκών που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το αποτέλεσμα βέβαια με δικαιώνει και αυτό είναι που μετράει. Και να φανταστείτε παλιά ούτε να το δω δεν ήθελα το συγκεκριμένο φρούτο. Μάλλον αυτό που λένε πως μετά της εγκυμοσύνη αλλάζουν πολλά, ισχύει.

banmer-2 banmer-5

Συστατικά

  • 1 και ¼ του φλιτζανιού μερέντα ή άλλο αντίστοιχο προϊόν
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 1 και ¼ της κουταλιάς του γλυκού baking powder
  • 1/3 του φλιτζανιού κακάο σκόνη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά σε μπλέντερ ή multi και μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή ή μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ ελαφρά λαδωμένη.

Βήμα2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-55 λεπτά.

Βήμα3

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε ανάποδα και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. Διακοσμούμε αν θέλουμε με λιωμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα. Φυλάσσεται στο ψυγείο 4-5 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *