Loader

Vegetarian μακαρόνια με τυρί για μικρά και μεγάλα παιδιά

2014-02-15
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

15/2/14

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου σήμερα 15 Φλεβάρη και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τίποτα άλλο παρά συνταγή για παιδιά. Όχι  γιατί  «τάχα»  λόγω της ημέρας ευαισθητοποιηθήκαμε, αλλά γιατί αγαπάμε τα παιδιά 365 ημέρες το χρόνο! Υγεία και χαμόγελα για όλα τα παιδιά του κόσμου από το ZannetCooks μαζί με ένα πιάτο vegetarian μακαρόνια με τυρί για μικρά και μεγάλα παιδιά με «κρυφά» λαχανικά για εγγυημένη επιτυχία!

kata-tou-paidikou-karkinou

sweetpeaspasta (6)

Συστατικά

  • 200gr. Ζυμαρικά κοντά της αρεσκείας μας
  • ¼ του φλιτζανιού nutritional yeast flakes
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα γλυκιά ή Dijon (αν θα καταναλωθεί από μεγαλύτερα παιδιά)
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας ή αμύγδαλου
  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν (για ενήλικες)
  • 1 πρέζα πιπέρι Cajun (για ενήλικες)
  • ¼ του φλιτζανιού σάλτσα harissa έτοιμη ή σπιτική ( για ενήλικες) ή ¼ κέτσαπ (για παιδιά)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε την γλυκοπατάτα και την κόβουμε στα 4 ή στα 6. Την ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί και ραντίζουμε με το μισό λάδι και το αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την πέτσα. Την πολτοποιούμε στο multi και την κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη μουστάρδα, τα πιπέρια, το σκόρδο, τις νιφάδες nutritional yeast , το μέλι, την harissa ή την κέτσαπ, το υπόλοιπο λάδι και λίγο ακόμα λάδι. Προσθέτουμε την γλυκοπατάτα και λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τη σάλτσα στα σουρωμένα ζυμαρικά και προσθέτουμε τον αρακά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μπόλικο μαϊντανό. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε αποβραδίς και να το βάλουμε σε ταπεράκι για τη δουλειά ή το σχολείο γιατί τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *