Loader

Ζυμαρικά με γιαουρτοπέστο και σπαράγγια

2014-11-03
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

3/11/14

Ζυμαρικά με γιαουρτοπέστο και σπαράγγια. Μια ελαφριά και δροσερή γεύση πέστο για τα ζυμαρικά μας σήμερα. Σε συνδυασμό με τα λαχανικά, έχουμε ένα χορταστικό, πλούσιο πιάτο, χωρίς τύψεις.

pastagiaourtopesto (3) pastagiaourtopesto (6)

Συστατικά  

250gr. Σπαράγγια καθαρισμένα

150gr. κοντά ζυμαρικά της επιλογής μας

¼ του φλιτζανιού γιαούρτι

3 κουταλιές της σούπας βραζιλιάνικο pesto ή άλλο pesto της επιλογής μας

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Σουσάμι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Ντοματίνια για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Method

Step 1

Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε αντικολλητικό ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για12-15 λεπτά.

Step 2

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το pesto με το γιαούρτι και το κρατάμε στην άκρη.

Step 3

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού τα σουρώσουμε τα ανακατεύουμε με το γιαουρτοπέστο. Ρίχνουμε λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Step 4

Μοιράζουμε τα σπαράγγια σε πιάτα και από πάνω ακουμπάμε τα ζυμαρικά. Διασκορπίζουμε λίγα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή κρύο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *