Loader

Ζεστή τονοσαλάτα με κάρυ

2013-06-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

Συστατικά  

 

1/4φλ.λάδι

1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

3σκελ.σκόρο λιωμένες

2κ.γλ.ginger σκόνη ή φρέσκο τριμμένο

1κ.σ.κάρυ σκόνη

1κονσέρβα τόνος

1πράσινη πιπεριά ψιλ/νη

Αλατοπίπερο

1/2κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη

2κ.σ.μαγιονέζα (προαιρετικά)

Tips:  *Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σταφύλια χωρίς κουκούτσι, σταφίδες ή ακόμα και ψιλοκομμένο μήλο.

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ginger και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ροδίζει. Πασπαλίζουμε με το κάρυ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την πιπεριά και τον τόνο και με ένα πιρούνι τον διαλύουμε σε μικρότερα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο. Κλείνουμε το μάτι και αν θέλουμε προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.