Loader

Ζεστή ρεβιθοσαλάτα με μπέικον και φινόκιο

2013-06-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

Συστατικά  

 

1ρίζα φινόκιο ψιλ/νη

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1 ½ φλ.ρεβύθια βρασμένα ή από κονσέρβα

4φέτες μπέικον ψιλ/νες

1/4κ.γλ.μπούκοβο

1/2φλ.ζωμός κοτόπουλου

αλατοπίπερο

2κ.σ.λάδι

Άνιθος ψιλ/νος

Πράσινη σαλάτα ψιλ/νη

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το μπέικον και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να ψηθεί και να αρχίσει να γίνεται τραγανό. Προσθέτουμε το φινόκιο και το ζωμό και μαγειρεύουμε 5-6 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τα ρεβίθια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Για να σερβίρουμε βάζουμε σε σαλατιέρα την πράσινη σαλάτα και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα από ρεβίθια. Διασκορπίζουμε μπόλικο άνιθο και αν θέλουμε επιπλέον αλατοπίπερο. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και αν μας αρέσει και λίγο χυμό λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.