Loader

Rustic μανιταρόσουπα με πουρέ από ψητά ντοματίνια

2014-02-01
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

01/02/14

Καλό μήνα φίλοι μου. Φεβρουάριος ο μήνας του έρωτα αλλά και τα γενέθλια των διδύμων της οικογένειας ( τον αδελφό μου και την αδελφή μου). Θα ξεκινήσουμε με μια rustic μανιταρόσουπα με πουρέ από ψητά ντοματίνια αυτό τον μήνα για να πλημμυρίσει το στόμα μας από γεύση και το στομαχάκι μας από θαπλωρή και εύχομαι να είναι τόσο ερωτικός όσο και γενναιόδωρος, από όλες τις πλευρές, αυτός ο μήνας, με τη βοήθεια βέβαια του Άγιου Βαλεντίνου και τις συνταγές του cookmania (14 στο σύνολο) για τον έρωτα και όχι μόνο!!

rusticmanitarosoupamecherries (3)

 

Συστατικά  

Για τον πουρέ από ντοματίνια:

2/3 του φλιτζανιού ντοματίνια

1 κουταλιά της σούπας λάδι

3 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα

Αλατοπίπερο

Μια πρέζα ζάχαρη

Φύλλα από 1 κλωνάρι δενδρολίβανο

4-5 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Μια πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)

Για τη σούπα:

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια

1 πατάτα κομμένη σε κύβους

12 μανιτάρια κομμένα σε φετάκια

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή νερό χλιαρό

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τον πουρέ από ντοματίνια: Αραδιάζουμε τα ντοματίνια σε αντικολλητικό ταψί και δίπλα τις σκελίδες σκόρδου. Τα ραντίζουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-17 λεπτά.

Βήμα 2

Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ρίχνουμε στο multi τα ντοματίνια, το σκόρδο καθαρισμένο από τα φλούδια, αλατοπίπερο, το μπούκοβο και τα μυρωδικά. Τα χτυπάμε καλά να γίνουν πουρές και τον κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Για τη σούπα: Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά α μανιτάρια να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την πατάτα και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε 15 λεπτά και ρίχνουμε τα μισά μανιτάρια.

Βήμα 5

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο. Την πολτοποιούμε στο multi και την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα μανιτάρια. Τα βάζουμε όλα να πάρουν μια βράση.

Βήμα 6

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μια γενναιόδωρη κουταλιά από τον πουρέ σε κάθε πιάτο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *