Loader

Χούμους με κολοκύθα

2013-12-05
  • Ποσότητα: 1 μπολ
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

5/12/13

Πέμπτη σήμερα και κάτω στη Γλυφάδα έχει μεγάλη λαϊκή αγορά. Μετά από τόσα χρόνια κάτοικος αυτής της πόλης, μόλις πέρσι συνειδητοποίησα τι έχω μέσα στα πόδια μου. Τα πάντα. Ένας μεγάλος δρόμος από τον Άγιο Κωνσταντίνο και πάνω με ότι μπορείτε να φανταστείτε σε είδη προικός, ρούχα, είδη οικιακής χρήσης, παντόφλες, πιτζάμες, φρούτα, λαχανικά, ψάρια, λουλούδια, πανικός. Βέβαια όλα τα υπόλοιπα εκτός από τα τρόφιμα είναι καλά εμπορεύματα, από καταστήματα που έκλεισαν και αυτό είναι λυπηρό…

Πάντως μαζεύει πολύ κόσμο από τις γύρω γειτονιές της Γλυφάδας και βλέπεις να κατεβαίνουν με καροτσάκια άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, άντρες και γυναίκες. Και όπως άκουσα πρόσφατα από μια κυρία δίπλα μου, εδώ στην αγορά της Γλυφάδας είμαι. Τι να εννοούσε ή τι ήθελε να καταλάβει ο συνομιλητής της; Τα ακριβά μαγαζιά της Γλυφάδας (που κλείνουν ένα ένα και οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να τα χωρίσουν σε 2 και 3 και 4 κομμάτια για να μικρύνει  ο χώρος, να μειώσουν το κόστος και να μπορέσουν να τα νοικίασουν); Αν σκεφτείς, ακόμα και από μαγαζιά της περιοχής θα μπορούσαν να είναι όλα αυτά τα εμπορεύματα, γιατί μην νομίζετε ότι η κρίση φέρθηκε με τρυφερότητα στα νότια προάστια..

Τρέχω λοιπόν να προλάβω, να χαζέψω, να ψωνίσω και να κάνω τις έρευνες μου και στην επιστροφή θα έχω έτοιμο αυτό το πικάντικο χούμους με κολοκύθα, γιατί το περπάτημα θα μου ανοίξει σίγουρα την όρεξη!

Συστατικά  

1 φλιτζάνι ρεβίθια, βρασμένα και λίγο από το νερό τους

1 σκελίδα σκόρδο

¾ του φλιτζανιού, ψημένη ψίχα κολοκύθας

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού κύμινο

Μια πρέζα κανέλα

1 κουταλιά της σούπας ταχίνι

Χυμός 1 λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

Ψίχα ψημμένου ηλιόσπορου για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον ηλιόσπορο, στο multi και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Δοκιμάζουμε για το αλατοπίπερο και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Σερβίρουμε το χούμους κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου , πασπαλίζοντας με ηλιόσπορο και ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε αν θέλουμε με κρακεράκια ή λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.lemonandmocha.com/2013/11/21/pumpkin-hummus/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *