Loader

Εύκολο σουφλέ με κολοκυθάκια και ντομάτα

2013-06-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

Συστατικά  

Μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, κομμένο σε φέτες
2φλ.γάλα
4αυγά χτυπημένα
2ντομάτες ψιλ/νες και στραγγισμένες
2φλ.γραβιέρα τριμμένη
Μαιντανός ψιλ/νος
3κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.φρέσκα μυρωδικά ψιλ/να(ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός ,ματζουράνα)
1/3φλ.φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με λίγο λάδι σε αντικολλητικό , μέχρι να μαλακώσουν. Λαδώνουμε τη σουφλιέρα ή όποιο σκεύος χρησιμοποιήσουμε και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Στρώνουμε φέτες ψωμιού να καλύψουμε τον πάτο. Έπειτα μια στρώση κολοκυθάκια. Απλώνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με μαιντανό και γραβιέρα και συνεχίζουμε πάλι με ψωμί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και το ρίχνουμε στο σουφλέ μας , να πάει παντού. Το αφήνουμε να σταθεί περίπου 20 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.