Loader

Γλυκόξινο κοτόπουλο

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 45λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1 ολόκληρο κοτόπουλο
2 ξερά κρεμμύδια
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
1 κονσέρβα ανανάς (400 – 500 γραμ.)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι κέτσαπ
4 κουτ. της σούπας σόγια σος
2-3 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Καθαρίζετε και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια τα κρεμμύδια. Αφαιρείτε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε κομμάτια ίσου μεγέθους με τα κρεμμύδια. Στραγγίζετε τον ανανά και κρατάτε το σιρόπι του για το μαγείρεμα. Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια τις φέτες του ανανά. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Ζεσταίνετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ανανά, ½ φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας, 1 φλιτζάνι νερό, την κέτσαπ, την σόγια σος, το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου. Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, ανακατεύετε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με 2-3 κουταλιές κρύο νερό. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε προσεκτικά για να μη λιώσουν τα υλικά και κλείνετε το μάτι της κουζίνας. Αφήνετε 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε. Συνοδεύετε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι ή νυχάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *