Loader

Γιουβαρλάκια σούπα Tex Mex

2015-02-09
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

13/2/15

Γιουβαρλάκια σούπα Tex Mex για να δούμε το γνωστό μας φαγητό με διαφορετική διάθεση.

ibondigas (1)

Συστατικά  

Για τα γιουβαρλάκια(περίπου 20):

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο αυγό

1/3 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ

Αλατοπίπερο

Τσίλι σκόνη ή μπούκοβο (προαιρετικά)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σούπα:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες (ότι χρώμα θέλουμε)

1 λίτρο ζωμό

½ φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ

2 φλιτζάνια νερό

2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες

2-3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

Αλατοπίπερο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού μαντζουράνα ξερή

Μαϊντανός για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια εκτός από το λάδι. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και ακουμπάμε τα γιουβαρλάκια σε μέτρια φωτιά. Ανακινούμε ελαφρά κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και κρατάμε το σκεύος στην άκρη.

Βήμα 3

Για τη σούπα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε το ζωμό και τα ντοματάκια κονκασέ και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ ρίχνουμε το νερό στο σκεύος που σοτάραμε τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κολοκυθάκι. Ρίχνουμε τον ζωμό και προσεχτικά τα γιουβαρλάκια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα.

Βήμα 5

Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε κόβουμε πίτες τορτίγιες σε λωρίδες και τις ψήνουμε ελαφρά για να τις σερβίρουμε μαζί με τη σούπα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *