Loader

Μουσακάς με κρούστα γιαουρτιού

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  


1κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1/2κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1/2κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένο
1κονσέρβα ντοματάκια ψιλ/να
1κ.σ.αλεύρι
1/2κιλό ντομάτες σε ροδέλες
3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Αλατοπίπερο
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1φλ.αλεύρι
1φλ.γάλα
2αυγά χτυπημένα
Λάδι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
250γρ.γιαούρτι
2αυγά χτυπημένα
1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
5κ.σ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι σε στρώσεις, αλατίζοντας κάθε στρώση. Τις αφήνουμε για 30 λεπτά και έπειτα τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Εντωμεταξύ βάζουμε λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον μαιντανό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Σε άλλα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αλατίζουμε. Ετοιμάζουμε το χυλό. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά και μια κουταλιά της σούπας λάδι. Αλατίζουμε και βουτάμε μια μια τις ροδέλες μελιτζάνας. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε στρογγυλό ταψί απλώνουμε πατάτες, συνεχίζουμε με λίγο τυρί και έπειτα με μελιτζάνες. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Κατόπιν καλύπτουμε με τον κιμά και ροδέλες ντοματας. Για την επικάλυψη γιαουρτιού ανακατεύουμε σε μπωλ όλα τα απαραίτητα υλικά και καλύπτουμε με αυτό το μείγμα το φαγητό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *