Loader

Γεμιστό κοτόπουλο με μήλο και σαλάμι αέρος

2013-07-28
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Αν δεν περισσέψει γέμιση μπορούμε να κόψουμε και να ψήσουμε γύρω από το κοτόπουλο μερικές πατάτες.

Συστατικά  

 

1 κοτόπουλο ολόκληρο

200γρ.σάλαμι αέρος-ολόκληρο κομμάτι

3 μήλα

4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

3-4 κλωνάρια σέλερι

1 κρεμμύδι

2 σκελ.σκόρδο

2 καρότα

2φλ.ζωμός κοτόπουλου

2κ.σ.δεντρολίβανο

΄1/2ποτ.χυμό λεμόνι

λάδι

αλατοπίπερο

carino – πάπρικα

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,τα καρότα,το σκόρδο και το σέλερι από τις ίνες του.Τα βάζουμε στο multi να πολτοποιηθούν, μαζί με το δεντρολίβανο(μας αρέσει η γεύση αλλά όχι τόσο η όψη του στο φαγητό).Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε τα λαχανικά μας και το μήλο.Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ για 7-8 λεπτά και τις πολτοποιώ στο multi να γίνουν τρίμμα.Ψιλοκόβω το σαλάμι.Τα προσθέτωστο τηγάνι μου μαζί με το ζωμό και ανακατεύω. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα το κοτόπουλο μου και το κλέινω με 1-2 οδοντογλυφίδες.Το τοποθετώ στη μέση του ταψιού και αν έχει περισσέψει καθόλου γέμιση,την αραδιάζω και αυτήν γύρω γύρω.Ρίχνω ελαιόλαδο,αλατοπίπερο,το carino και την πάπρικα και 1-2 ποτήρια νεράκι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 1/2 ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα το κοτοπουλάκι μας.Καλή σας επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.