Loader

Γαλοπούλα σε σάλτσα ροδιού με καρύδια και σαφρανάτο basmati

2015-02-08
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

14/2/15

Γαλοπούλα σε σάλτσα ροδιού με καρύδια και σαφρανάτο basmati. Ένα πλήρες πιάτο για τους Βαλεντίνους μας, από έτερον ήμισυ, μέχρι παιδιά και κολλητούς φίλους. Ένα πλούσιο φαγητό για πραγματικά όλους όσους αγαπάμε.

pomwalnturkey (1) pomwalnturkey (6)

Συστατικά  

Για τη γαλοπούλα:

900gr. Φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε κομμάτια

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

220gr. Καρυδόψιχα

¼ του φλιτζανιού νερό

1 φλιτζάνι χυμός ρόδι

Αλατοπίπερο

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Σπόρια ροδιού για το σερβίρισμα

Για το basmati:

250gr. Basmati

½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου

¼ της κουταλιάς του γλυκού ίνες σαφράν

½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος κοπανισμένος

Αλατοπίπερο

Χυμό και ξύσμα από 1 lime

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τη γαλοπούλα: Βάζουμε την καρυδόψιχα και το νερό στο multi και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.

Βήμα 3

Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και από πάνω προσθέτουμε τα κρεμμύδια και έπειτα την καρυδόπαστα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό ροδιού.

Βήμα 4

Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώστε να μην κολλήσει η σάλτσα.

Βήμα 5

Για το basmati: Ανακατεύουμε το σαφράν με το ζωμό μέχρι να διαλυθεί.

Βήμα 6

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ζωμό και τα βάζουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 7

Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι ή μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πάνω ή δίπλα στο ρύζι, διασκορπίζοντας από πάνω μπόλικα σπόρια ροδιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *