Loader

Γίγαντες πλακί της Ρένας

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

300γρ.γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
1καρότο τριμμένο
2κλωνάρια σέλερι ψιλ/να
1φλ.χυμός  ντομάτας
1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν με λίγο νεράκι , περίπου 15 λεπτά, να μείνουν με τη σαλτσούλα τους. Σουρώνουμε τα φασόλια κρατώντας λίγο από το νεράκι που βράσανε. Μεταφέρουμε τα φασόλια σε ταψί και από πάνω ρίχνουμε τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε καθώς και το νεράκι που φυλάξαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου μέχρι να μείνουν με τη σαλτσούλα τους και να μελώσουν. Σερβίρουμε τα φασόλια ζεστά με ζεστό ζυμωτό ψωμάκι και ελίτσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *