Loader

Granola με παρμεζάνα

2015-10-30
  • Ποσότητα: 2 1/2 φλιτζάνια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

30/10/15

Granola με παρμεζάνα χωρίς πολλά λόγια. Απλά θεϊκή. Την βάζετε παντού ή την τρώτε σκέτη, που είναι το πιο πιθανό.

parmgran (1) parmgran (2)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλο λευκό, κομμένο ή όπως προτιμάμε
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • ¼ του φλιτζανιού ψίχα ηλιόσπορου
  • Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Το ασπράδι από ένα μεγάλο αυγό, χτυπημένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά. Ρίχνουμε το λάδι, το μέλι και το ασπράδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το απλώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τα ελαφρά, 2-3 φορές στο ενδιάμεσο.

Βήμα 3

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές βάζο ή μπολ. Τα σερβίρουμε πάνω σε σαλάτες, με γιαούρτι, σκέτα ή όπως μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *