Loader

Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς

2013-07-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

500 γρ. βούτυρο

500 γρ. ζάχαρη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γλ. μπεικιν πάουντερ

8 αυγά

200 γρ. φυστικόψιχα

200 γρ. αμυγδαλόψιχα

150 γρ. βερίκοκα ξερά σε κυβάκια

150 γρ. δαμάσκηνα ξερά σε κυβάκια

4-5 ίνες κρόκου Κοζάνης

2κ.σ. μέλι

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε σε 2 φλ. νερό καυτό ρόφημα με τον κρόκο Κοζάνης και το μέλι. Ρίχνουμε το ρόφημα όπως είναι ζεστό σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Τα αφήνουμε εκεί για ένα τέταρτο να ενυδατωθούν. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει. Ανακατεύουμε . Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι με το μπεικιν και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε και την φυστικόψιχα όπως και τα ενυδατωμένα ξερά φρούτα με ½ φλ από το ρόφημα. Ανακατεύουμε καλά τοποθετούμε το φλουρί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Μόλις κρυώσει λίγο το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και με φιλέ αμυγδάλου(προαιρετικά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *