Loader

Τέλειο κυριακάτικο μοσχάρι

2016-09-25
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:35 ω
  • Έτοιμο σε: 2:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

25/9/16

Τέλειο κυριακάτικο μοσχάρι για να μαζευτούν όλοι τρέχοντας στο τραπέζι. Τι καλύτερο από τρυφερό κρέας μαγειρεμένο με λαχανικά σε πλούσια σάλτσα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι διπλή ποσότητα ψωμιού γιατί το φαγητό το επιβάλει.

beststew (3) beststew (5)

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 4-5 καρότα χοντροκομμένα
  • 4-5 πατάτες χοντροκομμένες
  • 5-6 κλωνάρια σέλερι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 8 φλιτζάνια ζωμός βοδινού έτοιμος ή σπιτικός

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κρέας σε μπόλικο νερό να πάρουν βράση. Το ξαφρίζουμε και το σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει και έπειτα το σκόρδο για ½ λεπτό.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το κρέας και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ζωμό, το χυμό ντομάτας , τη δάφνη και την Worcestershire sauce. Αφήνουμε να μαγειρευτούν με κλειστό καπάκι για 1 ½ ώρα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 45 λεπτά. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο νερό ή ζωμό αν έχουμε. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.

Βήμα 5

Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το κρέας ζεστό με τα λαχανικά και σαλτσούλα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *