Loader

Αυγά σε σφολιάτα

2013-07-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φύλλο σφολιάτας

4αυγά από τα κόκκινα που έμειναν ή βράζουμε αν δεν έχουμε

4φέτες σαλάμι μπύρας

1φλ.γκούντα ή ρεγκάτο τριμμένο

Λίγο πιπέρι (προαιρετικά)

Νερό ανακατεμένο με λίγο λάδι για το άλειμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τη σφολιάτα στα τέσσερα. Ακουμπάμε από μια φέτα σαλάμι σε κάθε κομμάτι και πασπαλίζουμε με το τυρί. Στο κέντρο βάζουμε από 1 καθαρισμένο αυγό και το πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι αν θέλουμε. Τα κλείνουμε όμορφα πιέζοντας με τα δάχτυλα ώστε να πάρουν σχήμα μεγάλου αυγού και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το νερό που ανακατέψαμε με το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *