Loader

Ατομικές σπανακόπιτες σε τορτίγια

2014-02-24
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

24/2/14

Ατομικές σπανακόπιτες σε τορτίγια, άκρως πρωτότυπες, γρήγορες και πεντανόστιμες. Ότι πρέπει για παιδιά, για γρήγορο σνακ ή για όσους εμπιστεύονται τις επιλογές του ZannetCooks.

spanakopitatortigia (1)

Συστατικά

  • 1 κιλό σπανάκι πλυμμένο και χοντροκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τα φορμάκια
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος ή σουσάμι (προαιρετικά)
  • Αλατοπίπερο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
  • 4 τορτίγιες μεγάλες ή 8 μικρές
  • Γραβιέρα τριμμένη για το ψήσιμο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Αχνίζουμε το σπανάκι σε κατσαρόλα χωρίς νερό για 4-5 λεπτά, να μαλακώσει τελείως και να βγάλει τα υγρά του. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κουκουνάρι να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον λιναρόσπορο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από το μάτι.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σπανάκι με το μείγμα κουκουναριού μαζί με τις σταφίδες, τα αυγά και αλατοπίπερο. Λαδώνουμε 4 φόρμες για ατομικές πίτσες μεγάλες ή 8 μικρές με λίγο λάδι και πιέζουμε τις τορτίγες μέσα να κάνουν φωλιά.

Βήμα 4

Μοιράζουμε εκεί μέσα το μείγμα από σπανάκι και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα αν την χρησιμοποιήσουμε ή με λίγο ακόμα λιναρόσπορο ή σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20- 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ξεφορμάρουμε για να σερβίρουμε.

spanakopitatortigia (6)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *