Loader

Κεκάκια μπανάνας με γιαούρτι και δαμάσκηνα

2016-01-31
  • Ποσότητα: 6 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

Κεκάκια μπανάνας με γιαούρτι και δαμάσκηνα σήμερα γιατί θέλουμε να γλυκαθούμε χωρίς να πάρουμε τις θερμίδες που συνήθως ακολουθούν. Υγιεινά και πεντανόστιμα, αφράτα και λαχταριστά, για το πρωινό ή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Απλά δοκιμάστε τα!

banyogkeik (3) banyogkeik (7)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλιά του γλυκού σόδα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 2 αυγά
  • 250gr. Γιαούρτι της αρεσκείας μας
  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού ξερά δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα με το μοσχοκάρυδο αν τα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τις μπανάνες λιωμένες, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γιαούρτι και το λάδι.

Βήμα 3

Ενώνουμε τα υλικά των 2 μπολ και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένες θήκες για κεκάκια ή μεγάλη φόρμα.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *