Loader

Αρνίσια μπριζολάκια στο τηγάνι

2014-12-21
  • Servings: 3-4
  • Prep Time: 2:15 ω
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 2:35 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

30/12/14

Αρνίσια μπριζολάκια στο τηγάνι για ένα γιορτινό γεύμα, με πολύ γεύση και χωρίς κόπο.

lambchops (1) lambchops (6)

Συστατικά  

700gr. Αρνίσια μπριζολάκια

Για τη μαρινάδα:

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού γλυκάνισο

¼ του φλιτζανιού soya sauce

Για το ψήσιμο:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη ή αποξηραμένη , πολύ ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας κύμινο

2-3 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλατοπίπερο

Method

Step 1

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε με αυτήν τα μπριζολάκια. Τα φυλάμε στο ψυγείο από 2-3 ώρες ως και όλο το βράδυ, αν υπάρχει δυνατότητα.

Step 2

Για το ψήσιμο, ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κύμινο και το τσίλι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και ακουμπάμε τα μπριζολάκια.

Step 3

Ψήνουμε 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε άλλα 5-6 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *