Loader

Μουσακάς χωρίς κρέας

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

3μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μέτριες φέτες κατά μήκος
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
Δυόσμος
3Ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
750ml γάλα
1φλ.σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2φλ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Λάδι
2 αυγά χτυπημένα
2κ.σ.φρυγανιά τρίμμα

**Για λιγότερες θερμίδες μπορούμε να ψήσουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο με λίγο λαδάκι αντί να τις τηγανίσουμε.

Οδηγίες

Βήμα 1

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις 2 πλευρές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Απλώνουμε μέσα τις μελιτζάνες να καλύψουν τον πάτο και από πάνω βάζουμε μια στρώση ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και δυόσμο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Να σημειώσουμε ότι οι ποσότητα σε μελιτζάνες και ντομάτες διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε, οπότε υπολογίστε ανάλογα. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για να μην μας κολλήσει και μόλις αρχίζει να παίρνει βράση ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατέυοντας συγχρόνως με ένα σύρμα. Όταν αρχίσει να πήζει η σάλτσα κατεβάζουμε από τη φωτιά ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει. Ρίχνουμε τα αυγά, το 1 φλιτζάνι τυρί και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πάλι. Το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις μελιτζάνες και τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *