Loader

Αρνάκι με αντίδια

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

2 κιλά αρνάκι μπροστινό

2 κιλά αντίδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγά
2 λεμόνια το χυμό τους
1 κουταλάκι γλυκού corn flour

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε μερίδες και το σωτάρουμε στο λάδι. Βγάζοουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις γυαλίσουν καλά και μαραθούν ρίχνουμε το σωταρισμένο κρέας και το σωτάρουμε για 5 λεπτά με τα κρεμμύδια προσέχοντας να μην αρπάξει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νεράκι μέχρι τη μέση του κρέατος και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα πλυμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια αντίδια και τον άνιθο ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγάκι μας σε χαμηλή φωτιά για άλλα 20 λεπτά και μέχρι να μαραθούν καλά τα χόρτα. Όταν το φαγάκι μας είναι έτοιμο, χτυπάμε καλά τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους, το corn flour και το λεμόνι και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί καλά το μίγμα στο μπολ. Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και κουνάμε καλά την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να πάει παντού η κρεμούλα. Βάζουμε πάλι στη φωτιά να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι! Καλή επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *