Loader

Ανοιχτό τοστ με αβοκάντο και αυγά

2015-04-19
  • Servings: 2
  • Prep Time: 10λ
  • Cook Time: 12λ
  • Ready In: 22λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

21/4/15

Ανοιχτό τοστ με αβοκάντο και αυγά για την πιο top αξιοποίηση των κόκκινων αυγών που έμειναν.

eggavotoast (1) eggavotoast (4)

Ingredients

  • 4 βραστά αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 μέτριο αβοκάντο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • 8 ντοματίνια ολόκληρα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Method

Step 1

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το μισό λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10-12 λεπτά.

Step 2

Εντωμεταξύ καθαρίζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Το ανακατεύουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, μέχρι να γίνει κρέμα.

Step 3

Φρυγανίζουμε το ψωμί ή το σερβίρουμε όπως προτιμάμε. Το αλείφουμε με το μείγμα αβοκάντο και μοιράζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τα αυγά κομμένα στα 4.

Step 4

Ακουμπάμε από ½ κουταλιά μαγιονέζα σε κάθε φέτα και σερβίρουμε, διασκορπίζοντας αν θέλουμε κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας ή / και επιπλέον λάδι- αλατοπίπερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *