Loader

Άγριο ρύζι σαλάτα με φιλετάκια μοσχαρίσια και ψητά ροδάκινα

2014-09-16
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

16/9/14

Άγριο ρύζι σαλάτα με φιλετάκια μοσχαρίσια και ψητά ροδάκινα. Ένα πιάτο θησαυρός στα μάτια και τη γεύση μας. Αξιοποιούμε το κρέας που έμεινε, ότι κι αν είναι αυτό και ετοιμάζουμε μια σαλάτα – γεύμα , που εντυπωσιάζει, μα πάνω απ’ όλα χορταίνει υγιεινά.

peachbeefsld (1) peachbeefsld (4)

Συστατικά  

Για τη σαλάτα:

1 φλιτζάνι άγριο ρύζι, μαγειρεμένο

2 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες

1 ματσάκι ρόκα, πολύ ψιλοκομμένη

2 μοσχαρίσια φιλετάκια (περίπου 150gr., το καθένα)

1 κουταλιά της σούπας cranberries ή σταφίδες

Ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

 Για το dressing:

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο

½ κουταλιά του γλυκού μέλι

1 ½ κουταλιά του γλυκού balsamico

Αλατοπίπερο

1 ½ κουταλιά της σούπας νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα φιλετάκια, για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά, αφού τα αλατοπιπερώσουμε.

Βήμα 2

Σε γκριλιέρα ή τοστιέρα, ψήνουμε και τα ροδάκινα, μέχρι να αρχίσουν να κάνουν σημάδι, περίπου 3-4 λεπτά.

Βήμα 3

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε το ρύζι με τη ρόκα και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή πιατέλα. Ακουμπάμε πάνω τους τα ροδάκινα και τα φιλετάκια.

Βήμα 5

Ραντίζουμε με το dressing, διασκορπίζουμε τα cranberries και σερβίρουμε. Μπορούμε αν θέλουμε να ψιλοκόψουμε τα φιλετάκια και αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά, εκτός από το dressing, να την φυλάξουμε στο ψυγείο, ώστε να την σερβίρουμε κρύα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *