Loader

Εύκολες συνταγές με σπαράγγια

Από : | 0 Σχόλια | On : 24/05/2015 | Κατηγορία : Ιστορίες της κουζίνας

hotasparagus (4) hotasparagus (7)

Εύκολες συνταγές με σπαράγγια σαν συνοδευτικό ή σαν κυρίως αν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου λαχανικού. Πάντως για την ιστορία, το σπαράγγια ήταν λατρεμένο έδεσμα για τους αρχαίους Έλληνες , όπως επίσης για τους Αιγύπτιους και τους Ρωμαίους. Σήμερα η ζήτηση του στις αγορές, εκτείνεται από την Βόρεια Αμερική ως και την Αυστραλία.

caramelasparag (6) crispyaspar (7)

Τα οφέλη του πολλά, από πού να αρχίσω; Καταρχάς έχουν πολύ χαμηλή θερμιδική αξία. Τα 100gr. βρασμένων σπαραγγιών αποδίδουν μόλις 22 θερμίδες, γεγονός που τα κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή σε όσους προσέχουν την διατροφή τους. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α,C,E ,Β6 και Κ, καλή πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων, ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου αλλά και μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Τέλος αν φαγωθούν ωμά, μπορούν να μας αποδώσουν μέχρι και 40% περισσότερες βιταμίνες, πράγμα που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα για να είμαι ειλικρινής.

carrotdressaspa (7) aspagrateggs (7)

Να είστε προσεχτικοί όταν τα αγοράζετε να έχουν ωραίο και λαμπερό χρώμα, να είναι σφιχτά και όχι μαλακά και να μυρίζουν φρεσκάδα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο τυλιγμένα με χαρτί και σακούλα για 3-5 ημέρες το πολύ. Η ιδανική περίοδος κατανάλωσης είναι από τον Μάρτιο ως τον Μάιο, όπου και συλλέγονται. Ανακαλύπτοντας την θρεπτική και θεραπευτική του αξία, θα ανυπομονείτε να έρθει η εποχή τους!

 aspaonions (7)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *