Loader

Χαλβαδόπιτα με βρώμη και καραμελωμένα μήλα

2016-04-17
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/4/16

Χαλβαδόπιτα με βρώμη και καραμελωμένα μήλα για νόστιμη και γλυκιά νηστεία. Ένα γλυκό για όλες τις ώρες από το πρωινό γεύμα, συνοδεία του καφέ και έπειτα επιδόρπιο με απίθανη γεύση.

xalvadopita (3) xalvadopita (7)

Συστατικά

  • 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 2 ½ φλιτζάνια βρώμη
  • ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 200gr. χαλβάς σουσαμένιος
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε τα μήλα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε την κανέλα και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά να καραμελώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χαλβά θρυμματισμένο και τη βρώμη και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τελείως οι νιφάδες της βρώμης.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλό σκεύος με αποσπώμενα πλαϊνά , ελαφρά λαδωμένο.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-18 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια να κρυώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *