Loader

Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

2016-03-28
  • Μερίδες: 8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 14:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 14:45 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

29/3/16

Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα για να έχετε στο τραπέζι σας το πιο καταπληκτικό ψωμί όλων των εποχών. Είναι πλέον γνωστό πόσο αγαπώ τις δημιουργίες με αλεύρι και όσο κι αν πρέπει να το αποφεύγω λόγω διατροφής τόσο πιο πολύ τις θέλω. Τουλάχιστον με το αλεύρι ολικής άλεσης που χρησιμοποιώ σε αλμυρές αλλά και γλυκές παρασκευές, έχουμε ένα λίγο πιο υγιεινό αποτέλεσμα.

figpecloaf (3) figpecloaf (7)

 

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης και επιπλέον για το ζύμωμα
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • ½ φλιτζάνι ξερά σύκα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη ή σε κύβους

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο κολλώδες μείγμα.

Βήμα 2

Το κάνουμε μπάλα, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη 12-18 ώρες .

Βήμα 3

Την επόμενη ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και προσθέτουμε τα καρύδια, τα σύκα και το τυρί. Ζυμώνουμε ξανά να ενωθούν καλά τα υλικά και μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα.

Βήμα 4

Αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει ελαφρά για να ξεφορμάρουμε και να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *