Loader

Tex Mex στραπατσάδα

2015-02-08
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας:
  • Χρόνος μαγειρέματος: 12λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

15/2/15

Tex Mex στραπατσάδα σήμερα. Λέγεται Migas και είναι ένα τυπικό Tex-Mex πιάτο που συνήθως σερβίρεται για πρωινό, αφού ένα από τα κύρια συστατικά είναι τα αυγά. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε για κύριο γεύμα αλλά και γρήγορο συνοδευτικό για μπύρα.

migas (1) migas (6)

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές της προτίμησης μας, ψιλοκομμένες
  • 4 πίτες τορτίγιας
  • 6-8 αυγά
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1 φλιτζάνι cheddar τριμμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Αλατοπίπερο
  • Καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά και ρίχνουμε τις τορτίγιες, αφού τις κόψουμε σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, για 1-2 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

Βήμα 3

Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Διασκορπίζουμε από πάνω τα φρέσκα κρεμμύδια και όση καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *