Loader

Tapenade με διάφορες ελιές

2013-10-30
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

30/10/13

Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με τα πατέ, tapenade, pesto και ότι μπορεί να γίνει η δόλια ελιά, που έχει λιώσει στην κυριολεξία, στα χέρια μου τις τελευταίες μέρες!

Συστατικά  

150gr. Ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι

150gr. Ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι

2-3 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας κάππαρη

1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από τα σπόρια

3-4 λιαστές ντομάτες

1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη

¼ του φλιτζανιού μαϊντανός

1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός ξερός, αν έχουμε φρέσκο, ακόμα καλύτερα

Λίγο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

Ελαιόλαδο για να καλύψει το μείγμα μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε πολύ ψιλά όλα τα υλικά μας, που χρειάζονται κόψιμο. Τα μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι και καλύπτουμε το μείγμα με το ξύδι και όσο χρειάζεται.

Βήμα 2

Το κλείνουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον όλο το βράδυ, πριν σερβίρουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://palachinkablog.com/olive-salad/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *