Loader

Tapenade νησιώτικο

2014-03-21
  • Yield: 1 1/2 φλιτζάνι
  • Prep Time: 15λ
  • Ready In: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

21/3/14

Tapenade νησιώτικο γιατί όλα τα (σχεδόν) υλικά είναι από τις διακοπές του καλοκαιριού που πέρασε. Εν αναμονή του επόμενου, καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

dialextotapenadae (1) dialextotapenadae (4)

 

Ingredients

  • 1 & ¼ του φλιτζανιού, διάφορες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κρίταμο τουρσί
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός**
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 1 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για την συντήρηση*
  • αλατοπίπερο κατά βούληση

Method

Step 1

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο multi και τα χτυπάμε ανάλογα πόσο λείο ή όχι , θέλουμε το μείγμα μας.

Step 2

Το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το λάδι ανακατεύοντας ταυτόχρονα ώστε να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται.Το μεταφέρουμε σε μπολ ή σκεύος με καπάκι αφού απλώσουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και την καλύψουμε με λίγο ακόμα λάδι το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα. *Το λάδι θα δημιουργήσει μια μεμβράνη στο μείγμα μας που θα το διατηρήσει περισσότερες μέρες φρέσκο. ** Μπορούνε να παραλείψουμε τον μαϊντανό που θα αρχίσει να μαραίνεται, ώστε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο όσο θα κρατούσαμε και ένα οποιοδήποτε τουρσί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *