Loader

Tacos με ψητά λαχανικά και κρέμα ανθότυρου

2014-11-17
  • Ποσότητα: 4 tacos
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

21/11/14

Tacos με ψητά λαχανικά και κρέμα ανθότυρου. Σίγουρα όχι ένα κλασικό μεξικάνο πιάτο, αλλά μια εκδοχή tacos με light διάθεση.

tacosvegganthotiro (3) tacosvegganthotiro (6)

Συστατικά  

4 πιτάκια για tacos

2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

12 ασπρομανίταρα κομμένα στα 4

1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε μεγάλους κύβους

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1/3 της κουταλιάς της σούπας μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας (πάπρικα, καγιέν κ.λ.π.)

Για την κρέμα ανθότυρου:

120gr.ανθότυρο

Χυμός και ξύσμα από ½ λεμόνι

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

¼ της κουταλιάς του γλυκού θυμάρι

Μια πρέζα τσίλι σκόνη ή όσο μας αρέσει

Οδηγίες

Βήμα 1

Αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια , τα μανιτάρια και την ντομάτα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπαχαρικό που επιθυμούμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-35 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ θρυμματίζουμε το ανθότυρο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Ταιριάζει για άλειμμα σε σάντουιτς, σαλάτες ή όπου μας αρέσει. Διατηρείται στο ψυγείο για πάνω από 10 ημέρες.

Βήμα 3

Για το σερβίρισμα μοιράζουμε τα ψητά λαχανικά στα πιτάκια, που έχουμε ζεστάνει ελαφρά αν θέλουμε και από πάνω ακουμπάμε από μια γενναιόδωρη κουταλιά από την κρέμα ανθότυρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *