Loader

Spicy ρεβύθια

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 2:00 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 ½ φλ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς
Λάδι
Αλατοπίπερο
1καρότο τριμμένο
1κόκκινη, 1 πορτοκαλί και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλ/νες
1καρότο τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.γλ.πάπρικα
1/2κ.γλ.μπαχάρι
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευής μας. Εναλλακτικά βάζουμε σε κατσαρόλα τα ρεβύθια με μπόλικο νερό να βράσουν 30 λεπτά και τα ξαφρίζουμε. Κατόπιν σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τις πιπεριές. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το μπαχάρι και τον άνιθο. Προσθέτουμε 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή χλιαρό νερό και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να βράσουν καλά τα ρεβύθια και να χυλώσει η σούπα μας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μπόλικο λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *