Loader

Φακές με καλαμαράκια κονσέρβας

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

 

1φλ.φακές ψιλές

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι κομμένο στη μέση

3σκελ.σκόρδο ολόκληρες

2φύλλα δάφνης

1κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

1κονσέρβα καλαμαράκια Καλιφόρνιας καθαρισμένα

3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

1/3φλ.κρασί λευκό

2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις φακές με μπόλικο νερό να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματάκια, τη δάφνη, λάδι και αλατοπίπερο και βράζουμε 40 λεπτά. Εντωμεταξύ σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε φακές σε βαθιά πιάτα και από πάνω μια κουταλιά από το μείγμα με τα καλαμάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *