Loader

Γαλοπούλα κατσαρόλας με λαχανικά

2015-10-11
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

11/10/15

Γαλοπούλα κατσαρόλας με λαχανικά για ένα Κυριακάτικο γεύμα που θα ευφράνει τις καρδιές μας, μαζί με λίγο κρασάκι.

turkeystew (3) turkeystew (5)

Συστατικά

  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο , λιωμένες
  • ½ λίτρο νερό ή ζωμός
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 μικρή κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 μέτριες πατάτες,κομμένες σε κυβάκια
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κυβάκια
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • 500gr. Φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο στα 4
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • ½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • Αλατοπίπερο
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Βασιλικός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ½ λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας, να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον πελτέ, διαλυμένο στο ζωμό ή το νερό και τα ντοματίνια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα λαχανικά.

Βήμα 3

Μετά από λίγο, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και ακουμπάμε από πάνω τα κομμάτια της γαλοπούλας. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά κατά διαστήματα.

Βήμα 4

Μοιράζουμε σε πιάτα, διασκορπίζουμε το βασιλικό και αν θέλουμε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *