Loader

Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

2017-03-25
  • Μερίδες: 12-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:30 ω
  • Έτοιμο σε: 2:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

25/3/17

Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός με όλα τα καλά μέσα. Ένα γλυκό ψυγείου που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, ανοίξτε και τα ντουλάπια της κουζίνας να δείτε τι υπάρχει και δημιουργήστε ένα γλυκό χωρίς πολύ κόπο αλλά πολύ πολύ νόστιμο.

Συστατικά  

200gr. Marshmallows απλά ή με επικάλυψη σοκολάτας, κομμένα σε κομμάτια ή μικρού μεγέθους

1 ½ φλιτζάνι peanuts θρυμματισμένα ή ότι ξηρό καρπό θέλουμε

1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο

1 ½ φλιτζάνι πουράκια γκοφρέτας θρυμματισμένα ή ότι γκοφρέτες θέλουμε

350gr. Κουβερτούρα

350gr. Σοκολάτα γάλακτος

Βούτυρο για τη φόρμα

Για τη διακόσμηση (κατ’ επιλογή):

Λευκή σοκολάτα, λιωμένη

Τριμμένοι ξηροί καρποί

Φυστικοβούτυρο λιωμένο

Ζαχαρωτά

Γκοφρέτες θρυμματισμένες

Ή ότι άλλο μας αρέσει

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα marshmallows, τα peanuts, το ινδοκάρυδο και την γκοφρέτα και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος και την ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε να πάει παντού και απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα στεφάνι ή ότι φόρμα θέλουμε.

Βήμα 4

Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και αναποδογυρίζουμε σε πιάτο.

Βήμα 5

Καλύπτουμε την επιφάνεια με διάφορα υλικά από τα προτεινόμενα για τη διακόσμηση και αφήνουμε άλλη μισή ώρα στο ψυγείο, πριν κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *