Loader

Σουβλάκια ντοματίνια χαλούμι με σάλτσα καρυδιών

2016-04-12
  • Ποσότητα: 4 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

13/4/16

Σουβλάκια ντοματίνια χαλούμι με σάλτσα καρυδιών για να καταπλήξετε τα πλήθη χωρίς πολύ κόπο. Νόστιμο και υγιεινό σνακ για την τηλεόραση, ελαφρύ ορεκτικό ή όπως αλλιώς προτιμάτε.

halchskew (6) halchskew (7)

Συστατικά  

12 ντοματίνια

100gr. Χαλούμι κομμένο στα 8

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

4 ξύλινα καλαμάκια

Για τη σάλτσα καρυδιών:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2-3 κουταλιές της σούπας νερό

¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλατοπίπερο

1/3 του φλιτζανιού καρυδόψιχα

½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon

1 μικρό κρεμμύδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Περνάμε σε 4 καλαμάκια ξύλινα τα ντοματίνια με το χαλούμι.

Βήμα 2

Τα ψήνουμε σε γκριλιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο multi, μέχρι να γίνει τελείως λείο. Διασκορπίζουμε όση ποσότητα θέλουμε πάνω στα σουβλάκια και σερβίρουμε. Φυλάμε όση σάλτσα μείνει, στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *