Loader

Sauce γιαουρτιού για όλες τις χρήσεις

2014-07-29
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 6
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 έχουν βαθμολογήσει

29/7/14

Sauce γιαουρτιού για όλες τις χρήσεις. Δροσερό γιαουρτάκι παντού, αυτό το καλοκαίρι. Σε ζυμαρικά, ρύζι, λαχανικά και ότι συνδυασμούς βάζει ή δεν έχει βάλει ακόμα ο νους σας. Εμείς είμαστε εδώ για να σας δίνουμε καθημερινά έμπνευση για νέες δημιουργίες, με φρέσκα και καθαρά υλικά, αλλά και υγιεινές- θρεπτικές λύσεις που θα σας χορταίνουν χωρίς να σας βαραίνουν.

yogurtsauce (1) yogurtsauce (5)

Συστατικά

  • 200gr. Γιαούρτι λευκό της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα 2%)
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα της επιλογής μας
  • 1-2 κουταλιές του γλυκού ξύδι λευκό
  • ½ κουταλιά του γλυκού εστραγκόν ξερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό*

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε αν θέλουμε κάποιο άλλο μυρωδικό της επιλογής μας. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 4-5 ημέρες. *Νερό συμπληρώνουμε λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα πόσο αραιό ή πηχτό θέλουμε το μείγμα, ανάλογα το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε και ανάλογα τη χρήση που το θέλουμε (dressing , dip κ.λ.π.)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *