Loader

Rustic κοκκινιστό μοσχάρι με λαχανικά στο slow cooker

2014-03-31
  • Servings: 2-3
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 5:00 ω
  • Ready In: 5:15 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

31/3/14

Καλή εβδομάδα φίλοι μου. Όπως ίσως έχετε διαπιστώσει έχω αρχίσει δειλά δειλά να καθιερώνω τη Δευτέρα σαν slow cooking day! Έχω αρχίσει να μαθαίνω και λιγουλάκι τη συσκευή και ενθουσιάζομαι ακόμα περισσότερο για την επιλογή μου και το πόσα μπορώ να κάνω με αυτήν. Ο καλός μου λέει ότι απευθύνεται σε περισσότερο πολυάσχολους ανθρώπους από εμένα. Εσείς κρατήστε ότι θέλετε. Τις πολλές δυνατότητες , αν νιώθετε ότι η κουζίνα είναι ο προσωπικός σας χώρος και άρα δικαιούστε όλες τις ανέσεις ή την εξοικονόμηση χρόνου αν είστε πράγματι πολυάσχολοι και πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Rustic κοκκινιστό με λαχανικά στο slow cooker και όπως μου αρέσει να λέω τελευταία : Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα!

slrusticbeef (1) slrusticbeef (5)

Ingredients

  • 600gr. Μοχάρι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή corn flour
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι νερό ή ζωμός της επιλογής μας
  • 4-5 μικρά κρεμμυδάκια ξερά, καθαρισμένα
  • 4-5 καρότα, ολόκληρα
  • 200gr. Ντοματίνια
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Αλατοπίπερο
  • 1-2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 1-2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 σταγόνες Tabasco
  • 1/3 του φλιτζανιού πελτές ντομάτας

Method

Step 1

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι, να πάει παντού.

Step 2

Το ακουμπάμε στο πάτο της συσκευής και από πάνω με τη σειρά τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια, τα μυρωδικά και τα φύλλα δάφνης . Διαλύουμε τον πελτές στο νερό μαζί με τη ζάχαρη και περιχύνουμε το φαγητό. Ρίχνουμε επίσης το κρασί και το Tabasco. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι της συσκευής.

Step 3

Το ρυθμίζουμε στο high και το αφήνουμε να ψηθεί για 4-5 ώρες, ελέγχοντας για τα υγρά του φαγητού μετά την 3η ώρα, προαιρετικά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με λευκό ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *