Loader

Ψητά λαχανικά με μυρωδικά και βινεγκρέτ κάππαρης

2016-04-24
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

1/5/16

Ψητά λαχανικά με μυρωδικά και βινεγκρέτ κάππαρης γιατί η γεύση στο πιάτο μας βασίζεται σε απλά υλικά. Σερβίρουμε με το αρνί ή το κατσίκι της ημέρας και έχουμε συνοδευτικό και σαλάτα χωρίς πολύ κόπο.

veggcaper (1) veggcaper (7)

Συστατικά  

2 κολοκυθάκια χοντροκομμένα

1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια

250gr. Ντοματίνια

1 κεφάλι σκόρδο κομμένο κατά μήκος στη μέση

½ κιλό μανιτάρια Portobello ή ότι μανιτάρια θέλουμε κομμένα σε χοντρές φέτες

1 μεγάλη ρίζα φινόκιο κομμένο σε κομμάτια

½ φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Για τη βινεγκρέτ κάππαρης:

4 κουταλιές της σούπας κάππαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χυμός ½ λεμονιού

½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Διασκορπίζουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά σε μεγάλο ταψί. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ½ ώρα.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε τα λαχανικά ζεστά, ραντίζοντας όση από τη βινεγκρέτ προτιμάμε και φυλάμε όση μείνει στο ψυγείο για άλλη χρήση, τουλάχιστον 3-4 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *