Loader

Pesto μελιτζάνας με καπνιστό provolone

2014-05-13
  • Yield: 1 μεγάλο βάζο
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

29/5/14

Pesto μελιτζάνας με καπνιστό provolone για σήμερα φίλοι μου και έχω αρχίσει να διερωτώμαι , αν στην προηγούμενη ζωή μου, ήμουν vera Italiana ή απλά, μια Ιταλίδα απ΄την Γλυφάδα! Pesto, provolove, μελιτζάνα και τα ζυμαρικά της επιλογής μας. Ένα πιάτο μοναδικό από το ZannetCooks για εσάς και δεν θα χάσετε.

pestoeggplprovolone (1) pestoeggplprovolone (5)

 

Ingredients

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο της μελιτζάνας
  • ¼ του φλιτζανιού βασιλικός ψιλοκομμένος
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο
  • 3 -4 αποξηραμένες ντομάτες ή λιαστές, στραγγισμένες
  • ¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι
  • 120gr. Καπνιστό provolone ή ότι καπνιστό τυρί θέλουμε
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

Method

Step 1

Αραδιάζουμε τη μελιτζάνα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τη ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στο γκριλ στους 200C για 20 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Step 2

Βάζουμε το μισό λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής στο multi και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε και πάλι.

Step 3

Το φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες και το σερβίρουμε σαν ντιπ, άλειμμα, με ζυμαρικά ή βραστά λαχανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *