Loader

Pesto για την όρεξη

2014-09-28
  • Yield: 1 μεγάλο φλιτζάνι
  • Prep Time: 15λ
  • Ready In: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

28/9/14

Αφού τα ραπανάκια όπως λέει ο λαός μας είναι για την όρεξη γιατί όχι και τα φύλλα τους. Pesto για την όρεξη λοιπόν, με τα φύλλα από ένα πλούσιο ματσάκι ραπανάκια που πήρα χθες από τη λαϊκή. Τίποτα δεν πάει χαμένο, μην το ξεχνάμε.

radleavpesto (4) radleavpesto (6)

Ingredients

  • Φύλλα από ένα ματσάκι ραπανάκια
  • 40gr. Τυρί κρέμα
  • 40gr. Φουντούκια ή άλλος ξηρός καρπός της αρεσκείας μας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Μια πρέζα τσίλι σκόνη ή όσο μας αρέσει
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι

Method

Step 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία κρέμα. Αν το θέλουμε περισσότερο πηχτό ή αραιό συμπληρώνουμε ή αφαιρούμε, λάδι ή νερό αν δεν θέλουμε επιπλέον λιπαρά.

Step 2

Το φυλάμε καλυμμένο στο ψυγείο 3-4 ημέρες. Τρώγεται σαν κλασικό pesto ή σαν ντιπ λαχανικών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *