Loader

Pasta eat-aliana

2013-08-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

Συστατικά  

 

250gr.ζυμαρικά Νο6

200ml κρέμα γάλακτος

Λάδι

Αλατοπίπερο

1φλ.μανιτάρια σε φέτες

1κ.σ.βασιλικός ξερός

1φλ.κοτόπουλο βρασμένο και ψιλ/νο

1σκελ.σκόρδο κομμένη στη μέση

1/2φλ.κρασί λευκό (ή νερό)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *