Loader

Μπισκότα με πασχαλινά αυγουλάκια

2016-05-02
  • Ποσότητα: 30 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

3/5/16

Μπισκότα με πασχαλινά αυγουλάκια που μας έμειναν αλλά και όποιο άλλο σοκολατάκι που μας αρέσει.

thumbegg (3) thumbegg (5)

Συστατικά

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 60gr. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι κακάο
  • 30 σοκολατένια πασχαλινά αυγουλάκια
  • ½ φλιτζάνι καραμελωμένοι ξηροί καρποί τριμμένο ή παστέλι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι. Χτυπάμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια.

Βήμα 2

Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλευριού μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Βήμα 3

Το μοιράζουμε σε 30 μπαλάκια που περνάμε από τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και έπειτα τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πιέζουμε στο κέντρο κάθε μπισκότου με τον αντίχειρα να κάνει μια λακκούβα.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10-13 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν 1 λεπτό και ακουμπάμε στη λακκούβα του κάθε μπισκότου από ένα σοκολατένιο αυγουλάκι ή σοκολατάκι. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *