Loader

Μπιφτέκια με φασόλια και ρύζι

2016-02-22
  • Ποσότητα: 10 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 1:40 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/2/16

Μπιφτέκια με φασόλια και ρύζι αξιοποιώντας τόσο τη φασολάδα όσο και το ρύζι που περίσσεψε. Υγιεινό σνακ, οικονομικό ορεκτικό και νόστιμο έδεσμα για μικρούς και μεγάλους. Το κάνουμε burger μέσα σε στρογγυλό ψωμάκι ή το σερβίρουμε με ντιπ της αρεσκείας μας. Όπως και να έχει δεν μένε τίποτα

refrmpiftekia (1) refrmpiftekia (3)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι φασολάδα που έμεινε
  • ¾ του φλιτζανιού ρύζι μαγειρεμένο (ακόμα και μαγειρεμένο ριζότο)
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και τα χτυπάμε να ενωθούν, χωρίς να λιώσουν εντελώς.

Βήμα 2

Τα μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο 1 ώρα ή και όλο το βράδυ. Το πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά. Τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με σαλάτα εποχής και / ή σάλτσα της επιλογής μας ή ανάμεσα σε στρογγυλό ψωμάκι σαν κλασικό burger.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *