Loader

Συκωταριά με αρωματικό πιλάφι

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1 αρνίσια συκωταριά κομμένη σε μμπουκίτσες
Χυμό από 2 λεμόνια
1φλ.λευκό κρασί
Λάδι
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ
4κ.σ.βούτυρο φρέσκο
1 1/2φλ.ρύζι
4    κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1/2φλ.άνιθο ψιλ/νο
2κ.σ.δυόσμο ξερό
1/2φλ.μαιντανό ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΑΔΙ
3κ.σ.δυόσμος ξερός
6κ.σ.λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το ρύζι. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε το ρύζι μέχρι να γυαλίζει. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και ρίχνουμε ζεστό νεράκι να σιγοβράσει. Λίγο πρίν την ολοκλήρωση του βρασίματος ρίχνουμε και όλα τα μυρωδικά.Αφήνουμε να πιεί τα υγρά του. Βάζουμε σε ένα βαζάκι το λάδι και το δυόσμο το ανακινούμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε και τη συκωταρία. Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα κομμάτια της συκωταριάς να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και το αφήνουμε να πιεί σε σιγανή φωτιά τα υγρά του. Αν χρειαστεί και δεν έχει ψηθεί ακόμα μπορούμε να συμπληρώσουμε και λίγο νεράκι. Σερβίρουμε στα πιάτα από το πιλάφι με τα μυρωδικά, από πάνω τοποθετούμε τη συκωταριά και περιχύνουμε με το αρωματικό λαδάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *