Loader

Μελιτζανόπιτα

2016-09-21
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:45 ω
  • Έτοιμο σε: 2:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

21/9/16

Μελιτζανόπιτα πολύ απλή για σήμερα μιας και το καλοκαίρι έληξε(ίση μέρα ίση νύχτα) και οι μελιτζάνες θα εκλείψουν. Παρότι προσωπικά δεν το κατάλαβα, λόγω γέννας των διδύμων και αποκλειστικής ενασχόλησης με αυτά, είναι μια πραγματικότητα. Τεμπέλα λοιπόν δεν με λες αλλά με ελάχιστο πλέον χρόνο, η συγκεκριμένη πίτα είναι ότι πιο εύκολο μπορούσα να σας ετοιμάσω. Δεν έχω κρύψει βέβαια ποτέ την αδυναμία μου στις πίτες χωρίς φύλλο αλλά αν είναι και χωρίς αλεύρι, ακόμα καλύτερα. Δοκιμάστε την άμεσα.

melitzanopie-1 melitzanopie-6

Συστατικά

  • 2 κιλά μελιτζάνες
  • 2-3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • Ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ακουμπάμε τις μελιτζάνες σε ταψί αφού τις πλύνουμε καλά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για μια ώρα περίπου. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τη σάρκα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Απλώνουμε μέσα το μείγμα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *