Loader

Light πένες με λαχανικά και τυρί κρέμα

2013-07-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

250gr πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας

1 1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες

2καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος

1/2κ.γλ.μπούκοβο

1φλ.τυρί κρέμα Light

Λάδι

Αλατοπίπερο

1/2φλ.λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο. Ρίχνουμε το πράσο, τα καρότα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να σιγοψηθούν άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *